USA roadtrip del 1 – Vegas och Williams

Här kommer den första rapporten från sommarens roadtrip.

Tisdag 18 juli
Kvällen tisdagen den 18 juli landade vi i Los Angeles på LAX. Efter en lång restid och nio timmars tidsskillnad var vi inte våra fräschaste jag. Vi kommer ut på en ganska sunkig flygplats och eftersom vi hyrt bilen till dagen efter så tar vi en taxi till det enda boendet vi förbokat, LAX suites. Ett väldigt billigt motell vi valde enbart för att vara nära flygplatsen och biluthyraren. Men trots det blev vi inte speciellt glada när vi anländer till ett riktigt
sunkigt motell, på en ganska död gata. Så vi är inte sådär supertaggade när vi lägger oss för att sova.


Onsdag 19 juli

På onsdagen har Anton skaffat kaffe och frukost på subway innan jag stiger upp, lyxigt. Direkt efter detta tar vi vår packning och traskar mot biluthyraren. Där blir vi på betydligt bättre humör när vi ska välja vår bil. Vi har hyrt en cabbe men fick välja själva av ett antal som fanns lediga. Valet föll på en mörkgrå ford mustang. Anton var överlycklig när vi började vår första resa, mot Las Vegas! Resan tog nog drygt fyra timmar. Sedan anlände vi till Stratosphere där vi skulle bo. Vi spenderade resten av dagen med att hänga vid takpoolen, käka buffé och ta en promenad.

IMG_3206

ezgif.com-video-to-gif (2)


Torsdag 20 juli

Torsdagen blev en heldag i Vegas. Dagen startade med en sjuk frukost på IHOP, international house of pancakes, en kedja vi gjorde fler besök vid under resans gång. Med magarna fulla av pannkakor körde vi till Las Vegas North Premium outlets för lite shopping. Efter shoppingen blev det en stunds slappande vid poolen igen innan vi spenderade kvällen med att turista längs the strip och kolla in på alla fräcka hotell och kasinon.

ezgif.com-video-to-gif (3)ezgif.com-video-to-gif (4)ezgif.com-video-to-gif (5)

 

Fredag 21 juli

På fredagen lämnade vi Vegas och Nevada bakom oss och körde mot Williams, Arizona, en resa också på cirka fyra timmar.  Vi hade bokat en natt i Williams för att vi ville komma i tid till Grand Canyon dagen efter. Eftersom vi inte hade några boenden (förutom första natten) bokat i förväg var det såklart fullt på alla boende närmare Grand Canyon (det är cirka en timmes körning till South Rim från Williams). MEN i efterhand är vi väldigt glada att vi hamnade här en kväll. När vi tidigare i Vegas bokat boendet hade jag kikat upp vad man kan göra där och hittat Grand Canyon Deer farm som jag gärna ville besöka. På vägen mot Williams körde vi inom Hoover Dam och kikade, men jag var ganska stressad för jag ville så gärna hinna till farmen innan de stängde så det blev inget långvarigt besök. Men vi hann till farmen med god marginal, och djurälskare som jag är log jag som en fjant hela besöket. På farmen gick man inne bland djuren och kunde mata och klappa dem. Vi fick även se ungar som inte fötts på farmen utan nyligen räddats ur en skogsbrand. Sedan åkte vi till vårt boende, Grand Motel, ett supermysigt motell med en riktigt trevlig ägare! Den lilla staden var som hämtad ur en cowboy-film, det var så mysigt att bara gå omkring. Efter att ha sett ett cowboy-skådespel på gatan strosade vi omkring och hamnade tillslut på en trevlig uteservering där vi hade ölprovning och åt god mat.

ezgif.com-video-to-gif (6)

IMG_4850  IMG_4905  IMG_4890

På lördagen gick vi vår första hike, bright angel trail inne i canyonen, det kommer i nästa inlägg. Kram!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>