Dubai på 5 dagar

Hola! Nu är vi hemma igen efter vår tripp till Dubai. Vi kom hem i fredags förmiddag efter att ha spenderat natten i flygstol. Ändå orkade vi tvätta, packa upp, handla, träna och fixa men slocknade väldigt tidigt efter tacomiddag och fångarna på fortet. Men tillbaka till resan! 

Vi åkte på förmiddagen lördag den 14e och kom fram till vårt hotell på natten, alltså stupade vi rätt i säng och räknar söndag som vår första dag. Den spenderade vi i Dubai Mall, och utanför där fontänen och burj kalifa ligger. Så intensiv shopping kombinerades med promenad, uteservering, fontänshow och såklart fotografering framför burj kalifa som de turister vi är. På kvällen tog vi shawarma, en lång promenad och vattenpipa inpå småtimmarna vid marinan. 

På måndagen hade vi bokat en trip till öknen på eftermiddagen och kvällen. Men innan dess hann vi med en stund på Mall of Emirates med tillhörande fika. En snabb lunch på hotellet innan vi blev upphämtade. Efter cirka en timmes färd kom vi fram till öknen, där vår chaufför körde oss över sanddynor. Det var extremt roligt! Lite läskigt men han verkade ha koll på vad han gjorde. Sedan körde vi till ett läger där det bjöds på kamelritt, vattenpipa, underhållning och buffé. När programmet var slut blev vi skjutsade till stan igen, avsläppta vid Dubai Mall där vi avnjöt ännu en fontänshow men denna gången på kvällen och åkte upp till 125 våningen i Burj Kalifa. 

Dag tre var tisdagen och vi bestämde oss för att åka ut på The palm och gå på Atlantis akvarium, The lost Chambers. Det var dock lite mindre än vi trott och tog inte så lång tid så vi åkte vidare till Miracle Garden, en enormt stor trädgård fylld av blommor i olika färger och former. Efter att ha njutit av den stack vi återigen  till Mall of Emirates eftersom vi senast vi var där var tvungna att skynda oss hem till ökensafarit. På kvällen käkade vi italienskt och tog någon öl och vattenpipa på hotellets uromhusterassrestaurang. 

Onsdagen var vår näst sista dag, och trots att det var lite kallare än vad vi trott de skulle vara så tog vi oss även idag ut till Atlantis på palmen, denna gång för att spendera dagen på vattenlandet Aquaventure. Jag älskar ju attraktioner och spänning så ville gärna dit men var orolig för att frysa. Och på eftermiddagen frös vi faktiskt en hel del men innan dess hade vi en magisk dag! De två mest adrenalinhöjande åken var leap of faith och poseidon’s revenge, men vi åkte såklart allt och allt var ball! På kvällen käkade vi den godaste middagen ever på en skybar vid marinan och avslutade kvällen med en promenad längs marinan och på ett mysigt hak precis vid havet. 

Vår sista dag tog vi oss ut till The Outlet Village. Här ute var knappt något folk och okej priser men ingen av oss hittade direkt något vi ville ha. Så efter ett par timmar lämnade vi och åkte till Dubai Mall istället, vår favorit. Vi käkade sen lunch på en uteservering med fontän/burj kalifa utsikt och sedan shoppade vi vidare. Eftersom vårt flyg gick halv tre på natten hade vi ingen stress utan avnjöt kvällen på hotellets utomhusrestaurang med öl, käk och pipa. 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>